Droner i sverm

Kongsberg Technology Cluster
Systems Catapult
April 23, 2024

Velkommen til TechTuesday Lunch & Learn 14. mai  

Fra 11:15-11:45 i kantina; Steenstrup-bygget / bygg 54, 2. etasje

Bli med på en spennende TechTuesday - Lunch & Learn i samarbeid med Kongsberg Technology Cluster, Kongsberg Innovasjonssenter, GKN, Kongsberg Defence & Aerospace og TechnipFMC. 

Tema: Multiagent Systems
Foredragsholder:
Jan Dyre Bjerknes, Senior System Engineer, Kongsberg Defence & Aerospace


Hva handler foredraget om?

konsulentselskapet Gartner har identifisert multiagentsystemer som en fremvoksende teknologi innen kunstig intelligens? Men hva er egentlig et multiagentsystem?

Kort forklart, en "agent" kan være en robot eller et dataprogram som opererer autonomt innenfor et gitt miljø. Når flere slike agenter arbeider sammen, skaper de et multiagent system, også kjent som "svermintelligens".

Du vil få en innføring i historien og bakgrunnen for multiagent systemer (MAS), med eksempler fra naturen og biologien. Vi utforsker også matematiske modeller som nå gjør MAS stadig mer relevant innen kunstig intelligens. Noen av temaene inkluderer kooperativ spillteori, forhandlinger, sosiale valg og auksjoner, med inspirasjon fra biologiens verden, inkludert bakterier, amøber og insekter.

Vi inviterer deg til et engasjerende og populærvitenskapelig foredrag! krever ingen spesialkunnskaper – kun din nysgjerrighet!

Ta med deg matpakka og bli med på en innsiktsfull lunsj sammen med oss. Vi serverer kaffe og hvetebakst. Foredraget starter presis 11:15 og varer i 30 minutter. Arrangementet finner sted på Kongsberg Teknologipark, Kirkegårdsveien, Kongsberg, Norway. I kantina; Steenstrup-bygget / bygg 54, 2. etasje.

De som ikke er tilknyttet teknologiparken, må møte opp i resepsjonen ved hovedporten 10:50. Vi henter dere 11:00 og går samlet bort til kantinen. 

Håper å se deg der for en lærerik og inspirerende sesjon.


Registrer deg her for å delta