God sommer!

Kongsberg Technology Cluster
July 08, 2024

Sommeren er her, og de fleste av oss er klare for en velfortjent ferie. Før vi tar fri, vil vi gjerne gi en liten oppdatering om hva som har skjedd i klyngen den siste tiden.

Vi har fått en ny medarbeider

Katrine Alexandra Leirmo Heiberg er vår nye kommunikasjonsrådgiver og vil ha ansvaret for kommunikasjon i klyngen. Katrine har en bakgrunn som journalist i Laagendalsposten og som innholdsprodusent i reklamebyrået Akari. Du kan kontakte henne på katrine.heiberg@k-i.no

Katrine Alexandra Leirmo Heiberg

Kongsberg Agenda

Vi deltok på Kongsberg Agenda både som deltakere og publikum. Arrangementet var en kjempesuksess, og vi gleder oss allerede til neste år. Under årets Kongsberg Agenda kunne du blant annet lære om hvordan industrien bruker AI på en smart måte, og høre mer om digitale tvillinger, industriell produksjon og miljødokumentasjon.

Blant de viktige foredragsholderne var Frank Rørtvedt fra Siemens som snakket om digitale tvillinger, Jarle Gjøsæther fra Nordic Batteries om BATNET-prosjektet, og Trond Edvardsen fra LCA.no om betydningen av produktpass for miljødokumentasjon.

Takk til alle som bidro til å gjøre Kongsberg Agenda vellykket!

Lars Lyshaug Kongsberg Agenda 2024
Kongsberg Agenda 2024

Spennende utvikling i BatNet

BatNet-prosjektet utvikler seg raskt, og det skjer mye spennende fremover. Fra månedsskiftet august/september flyttes produksjonslinjen fra Raufoss til Kongsberg. Vi ser veldig frem til dette. I første omgang skal Nordic Batteries bruke linjen til pakking av battericeller, lasersveising og sammenmontering av komplette batteripakker. På sikt vil linjen være åpen for alle som ønsker å teste sin teknologi.

Plattformen har betydelige digitaliseringsmuligheter og er fullt integrert med både roboter og manuelle arbeidsstasjoner, i tillegg til å inkludere en komplett digital tvilling. Dette gjør BatNet-linjen til et unikt og banebrytende prosjekt i Norge.

Les mer om prosjektet her: Annonsørinnhold: Industripiloten (dn.no)

BatNet


Systems Catapult

Etter et vellykket pilotprosjekt for Systems Catapult ser vi nå veldig frem til høsten! Vi i klyngen har sendt inn en søknad om å etablere en permanent katapult-node, støttet av et sterkt konsortium.

Tilgangen til testutstyr, laboratorier, kompetanse og industriekspertise er uvurderlig for leverandører og små og mellomstore bedrifter (SMB). Konsortiet vårt vil jobbe aktivt, hvis vi får støtte fra SIVA, for å bygge opp Systems Catapult over de neste tre årene. Målet er å gjøre det til "the place to go" for utvikling av komplekse produkter, tjenester og systemer.

Les mer om katapult her: https://kongsbergtechnologyclu...

Tech Tuesday

Til høsten er vi klare med en ny og spennende "Tech Tuesday" i kantina inne i Teknologiparken. Hold av hver andre tirsdag i måneden, for da er det duket for spennende foredrag kombinert med lunsj. Mer informasjon kommer snart.Vi i Kongsberg Technology Cluster ønsker dere alle en riktig god sommer!


Nyt ferien, lad batteriene, vi sees igjen til høsten!